lunes, 9 de marzo de 2015

MITE DE LA BELLESA

Després de la lectura sobre l'article "Mito de la belleza y deporte" de podem dir que seria absurde caracteritzar les desigualtats d'entre l'home i la dona, degut al que el seu sexe es troba condicionat pels seus trets biòlogics. Per tant aquestes desigualtats es deuen atribuir a la condició de gènere, fruit de la concepció i de l'anàlisi que construeix la societat i la cultura.
D'ací es pot extraure que la bellesa no és universal ni inmutable. Es pot observar que cadascuna de les diferents civilitzacions, marquen la bellesa en unes parts concretes del cos.
també els ideals de bellesa van canviant amb el temps.

Parlant també dels ideals estètic-corporals i la seua evolució, aquests han patit un gran canvi, en que temps darrere, hi havia institucions que s'encarregaven de definir aquests cànons de bellesa, fins que poc a poc aquests ideals reguladors de la corporeitat han passat de formar part de les normes d'una institució a formar part de les normes d'un propi individu, creant un autocontrol sobre el propi cos.

Però, com apareixen aquest ideal de bellesa?

Es pot dir que aquest ideal de bellesa naix a partir dels quefers de la societat, un estil de vida en el que apareix el mite de la joventut, del qual els mercats han contribuit ha crear uns codics ètics al voltant del mite de la bellesa.

Resultado de imagen de el mito de la belleza

Finalment, es pot anunciar l'aparició d'una forma de control social. Un control social de la bellesa, en la que abans es trobava regularitzada per diverses institucions i que ara passava a formar part dels còdics per al autocontrol de la persona, en que quan més es dominen els seus estàndars, més possibilitats d'exercir un poder sobre altres.

Es podria parlar de violència simbòlica?



No hay comentarios:

Publicar un comentario