domingo, 22 de febrero de 2015

PIERRE BORDIEU: HABITUS I VIOLÈNCIA SIMBÒLICA.


La violència simbòlica, segons Pierre Bordieu, és un tipus de violència en la qual no es recurreix amb el físic. Aquesta, podiem dir que és un tipus de violència dolça, invisible, que és desconeguda per aquells que la pateixen. En definitiva, violència simbòlica seria pensar en la dominació social,la seua eficàcia i el seu funcionament.Un exemple principal que proposa aquest autor, és el de la dominació de l'home sobre la dona.

També per aquest motiu, l'autor dona molta importància al concepre d'habitus. El habitus seria com una disposició adquirida pels agents socials, la qual s'adopta durant la seua vida i provoca en aquests que hagen d'adequar-se a dits esquemes.en aquest, els subjectes serien els agents que actuen a partirde una estructura marcada i podriem dir dels seus gustos adaptant les seues respostes a un esquema d'acció determinat. Resumint, podriem dir que el habitus funciona com un esquema obert de producció pròpia d'accions que estructura la subjectivitat dels agents, portant a poder historitzar la personalitat dels agents, en la que trobem la estructura objectiva del mon social.

A continuació, trobem un article el qual parla sobre la violència simbòlica:



Sobre Violencia Simbólica en Pierre Bourdieu




Per concloure, mostre ací diferents tipus de publicitats en les quals trobem una certa violència simbòlica pel que fa al sexisme, en les quals es pot observar la dominació del sexe masculí sobre el femeni, d'una manera en que no existeix un missatge directe, sinò que aquest missatge va inclò de manera subliminal:




1 comentario:

  1. un post molt interesant el que fas, la veritat que he entés totalment el paper de la violencia simbòlica pel que fa a la dominació del sexe masculí sobre el femení, el video m'ha impactat, després de llegir el post i vore el video te dones compte de la gran quantitat de violencia simbòlica que esta inclosa en la vida quotidiana com poden ser els anuncis a la televisió, a internet, a la parada d'un bus, i que tots els dies passem per damunt degut al seu missatge inclós de manera subliminal

    ResponderEliminar